Yaşam

Ege Üniversitesi yeni fırıncılar için eğitim kursu düzenliyor

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Beslenme Mühendisliği Bölümü Fırın Pilot Tesisi, ekmek üretimine yeni fırıncılar yetiştirmek için kursa ev sahipliği yapıyor. Kadın istihdamını artırmak amacıyla İzmir Fırıncılar Derneği ile Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Türkiye’de ilk kez kadınlarla “Ekmek Üretim Kursu” düzenlendi. protokolü ile uygulanmaktadır. Kursiyerler teorik ve uygulamalı eğitimlerini Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Beslenme Mühendisliği Bölümü Fırın Pilot Tesisinde almaktadır.

EÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şebnem Tavman, “Bu eğitim iş birliği çerçevesinde kursumuzu yürütüyoruz. Derslik altyapımız teorik ve uygulamalı dersler için yeterlidir. Bu işbirliğinde yer aldığımız için çok mutluyuz” dedi.

AB Gıda Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Seda Ersus, “Yaklaşık 12 yıldır Ege Üniversitesi Hastanesi’nin ekmeğini üretiyoruz. Günde 9 bin adet ekmek üretiyoruz. Ayrıca tam buğday ve çavdar ekmeği çeşitlerinde ekmek üreterek, üç satış noktamızda hem personelimize hem de halka ekmek ulaştırıyoruz. Şimdi ekmeklerimizi ürettiğimiz yerde bu kursu düzenliyoruz” dedi.

“Proje ile fırıncılık sektöründe kadın istihdamı artırılacak”

İzmir’de fırıncılık reyonunda kadınların da yer alması için değerli bir protokol imzalandı. İzmir Esnaf Odası’nın desteği ve İzmir Fırıncılar Odası ile Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle hayata geçirilen Mesleki Eğitim Projesi (MEP), özellikle ilkokulu bitirmiş kız kursiyerlere yönelik düzenleniyor. Proje kapsamında 30 kişilik gruplar halinde toplam 440 saat eğitim verilecek. Ege Üniversitesi Beslenme Mühendisliği Bölümü’nde yapılacak eğitimlerde kursiyerlere hamur yapımı, kürek çekme, hijyen, sanitasyon ve teknik eğitim dersleri verilmesi planlanıyor. Kursiyerlere her kurs için 100 TL harçlık verileceği de açıklandı. Bölümde kadın istihdamını artırmayı hedefleyen proje, Türkiye’de ilk kez kadın ağırlıklı ekmek üretim kursu olarak öne çıkıyor.

“İstihdam Garantili Kurs”

Kursiyerlerin yarısından fazlasının kadın olmasıyla dikkat çeken proje istihdam garantisi de sağlıyor. Hayata geçirilen bu proje, fırıncılık dalında kadınların da katılımıyla toplumsal cinsiyet eşitliği açısından değerli bir adım atıyor. Proje ile İzmir’deki fırın şubesine yeni iş gücü kazandırılması amaçlanıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu