Yaşam

Hindistan cevizli zebra tatlısı tarifi, nasıl yapılır?

Hindistan cevizli zebra tatlısı iki renk puding ile yapılan bir tatlıdır. İki renkli olduğu için zebraya benzetilir ve adını buradan alır. Hindistan cevizli zebra tatlısı sanılanın aksine oldukça kolaydır. İki farklı puding hazırlanır ve arka arkaya kaselere yerleştirilir. Daha sonra muhallebiler katılaşması için buzdolabında birkaç saat bekletilir. Son aşamada hindistan cevizi ile servis edilir.

Muhallebi tatlılarını sevenlerin favorisi olacak görüntüsü ile gözlerinizi mest edecek. İşte hindistan cevizli zebra tatlısı tarifi…

HİNDİSTANİSTANLI ZEBRA TATLISI TARİFİ



4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 5 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA

Hindistan cevizli zebra tatlısı tanımı için araçlar;

Beyaz puding için:

  • 3 su bardağı (720 gram) süt,
  • Yarım su bardağı (100 gram) şeker,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta,
  • 1 paket vanilya

Kakaolu puding için:

  • 3 su bardağı (720 gram) süt,
  • Yarım su bardağı (100 gram) şeker,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta,
  • 3 yemek kaşığı kakao

Yukarıdaki için:

  • 1 su bardağı (112 gram) hindistan cevizi

Hindistan cevizli zebra tatlısının tanımı;

  • Muhallebi yapmak için malzemeleri iki ayrı tencereye alın ve koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
  • Pudingleri koyacağınız kaselerin altını hafifçe yağlayın.
  • Muhallebileri sırasıyla iki kaşık beyaz ve iki kaşık kakao ile kap dolana kadar ekleyin.
  • Hazırladığınız pudingleri oda sıcaklığına gelinceye kadar buzdolabında 2,5 – 3 saat dinlendirin.
  • Hindistan cevizini geniş bir tabağa alın.
  • Soğuyan ve katılaşan muhallebileri kaplarından çıkarıp hindistan cevizine bulayın.
  • Üzerini bir kaşık dolusu damla çikolata veya meyve ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu