Haber

Güney Kore hükümeti gençlere evden çıkıp sosyalleşmeleri için ayda 500 dolar ödeyecek

Güney Koreli gençler devlet tarafından ‘sosyalleştirilecek’. Cinsiyet Eşitliği ve Aile Bakanlığı tarafından açıklanan yeni plan, asosyal olarak tanımlanan 9-24 yaş arası gençlerin evlerinden çıkıp sosyalleşmesinin önünü açmayı hedefliyor.

Plana göre, önemli sosyal iletişimsizlik yaşayan gençlere sosyalleşmek için evlerinden çıkmaları için ayda 650 bin won (490 ABD Doları) bütçe sağlanacak. Ayrıca gençlere sağlık, çalışma ve eğitim imkanları sağlanacaktır.

Kore Sağlık ve Sosyal İlişkiler Enstitüsü’nün verilerine göre 19-39 yaş arası Güney Kore genç nüfusunun yaklaşık yüzde 3’üne tekabül eden 350 bin kişi ‘yalnız’ olarak tanımlanıyor.

Hükümetin hazırladığı bir rapora göre asosyal gençlerin yüzde 40’ı 20 yaşından önce yalnız yaşamaya başlıyor ve bu gençlerin büyük çoğunluğu yoksul ailelerden geliyor.

Rapor, aile ilişkilerindeki zorluklarla başa çıkmak için bir sistem olarak kendi kendine tecrit prosedürünü kullanan gençlerin vaka incelemelerini içeriyor. Olayların ortasında kalan gençlerden biri aile içi şiddetin psikolojik olarak üzülmesine katkıda bulunduğunu şu şekilde ifade etmiştir:

“15 yaşımdayken, aile içi şiddet beni o kadar depresyona soktu ki, münzevi bir hayat yaşamaya başladım. Sık sık uyuyan veya acıktığımda yemek yiyip uyumaktan başka seçeneği olmayan uyuşuk bir insan oldum.”

Hükümet, yeni önlemler ‘geri çekilmiş gençlerin günlük yaşamlarını kurtarmalarına ve topluma yeniden entegre olmalarına yardımcı olmak için’Devlet yardımlarını artırmak istediğini söyledi.

Plan, okul ve spor malzemeleri tedarikini, ‘gençlerin utanabileceği’ yara izleri olanlar da dahil olmak üzere, görünüşlerinden rahatsız olan gençlerin durumu düzeltmelerine yardımcı olacak takviyeleri içerecektir.

Güney Kore, nispeten yüksek kabul edilen yüzde 7,2’lik bir genç işsizlik oranına sahip ve üretkenliği daha da tehlikeye atan ‘düşük doğum oranı’ sorununu çözmeye çalışıyor.

Bu yıl kadın başına doğum oranı 0,78 olan Güney Kore, dünyada doğurganlık oranı birden altında olan tek ülke konumunda. Ülkede kadınlar, yavaşlayan ekonomide çocuk sahibi olmanın ağır maliyeti, sınırlı iş imkanları ve yükselen emlak fiyatları gibi çeşitli nedenlerle çocuk sahibi olmamayı tercih ediyor.

develiajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu